pondelok 20. februára 2017

Dobrá strava a čistá myseľ ako základ dobrého zdravia

Čaute jedáci,

po nejakej dobe sa opäť ozývam a chcem pridať znova polienko do banky informácií. Dnešný článok bude  o zdravej výžive hlavne pre športovca. Nebudem tu hovoriť koľko jesť presne na 1kg váhy uhľohydrátov, bielkovín a tukov. Taktiež tu nebudem odporúčat konkrétne recepty. Skôr to chcem poňať filozoficky. Akú filozofiu ku jedlu všeoebcne zaujať. Dáva vám to zmysel?





Dôležité je sa vyhnúť rafinovaným jednoduchým cukrom. Nemám namysli kvalitné sacharidy v podobe celozŕnnych pečív, ovocia atď, ale tých nezdravých , ktoré sú v umelých sladidlách, biely cukor, klasické domáce koláče, coca-cola....

Hovorí sa, že ideálna strava = pestrá strava. Je to skutočne pravda? Podľa mňa úplne nie. Je to také polovičaté tvrdenie. Pestrá strava určite ÁNO, ale dodal by som, že z kvalitných surovín od overených chovateľov a pestovateľov.

V tomto smere sú hypermarkety niekde na chvoste tomu, čo sa hovorí zdravé potraviny. Nežijeme však v ideálnom svete, a nie každý má možnosť si potraviny dopestovať.  Existujú aj rýchle formy ako si zabezpečiť kvalitnú stravu bez varenia. vo svete IT technológií, vznikol dávnejšie trend, objednávanie si jedla online.


Donáška jedla je elegantný a pohodlný spôsob ako si zabezpečiť kvalitnú stravu priamo k vám domov a za výborný čas.  No nie je to perfektné? Doba sa zmenila a príprava jedla nie je už taký strašiak, pokiaĺ nemáte čas, stačí si len online objednať.  Žiadna veľká veda za tým nie je. Postačuje len pripojenie k internetu alebo mobilné dáta, wifi a môžete si 2-3klikmi objednať co len chcete. Aj cez mobilnú appku, ktorú som skúšal a je veľmi intuitívna. 

V británií extituje dokonca televízna show na BBC, ktorá sa volá Good Food a rieši ako sa vhodne stravovať a variť. 




Dobrú chuť a dobré zdravie! :)

Váš admin a blogger.