piatok 29. apríla 2016

Televízia naša každodenná

Hellou readers,

dnes to nebude o športe(MS vo futbale 2016 či MS v hokeji 2016), ani gastro chuťovkách, ale skôr relaxe a všeobecnej pohode. Do ktorej patrí aj sledovanie serióznych programov v TV.

Priatelia.

Poznáte ten pocit a moment, keď sa vám nič nechce len relaxovať a hlúpo sledovať nejaký obraz? Občas ho má každý z nás podľa mňa. Určite aj tí najväčší bojovníci proti prokrastinácií majú svoje slabšie chvíľky, kedy potrebujú vypnúť a bezmyšlienkovito nekriticky prijímať informácie. 







Nad všetkým hrozne premýšľame a špekulujeme

Analýza každého a všetkého je unavujúca, preto sadnúť si pred TV a pozrieť si dobrý film, či seriál nie je úplne na škodu, pokiaľ je to vrámci zdravej normy. 


Na tento víkend sú rôzne predpovede, jedny hovoria, že bude zamračeno s občasným dažďom, iné zas avizujú slnečný víkend. Ako sa hovorí pravda bude asi niekde uprostred. Každopádne na nejaké extra chladné, dažďové počasie to určite nebude. Poobede strávim niekde na horách a podvečer si naštudujem tv program, čo sa oplatí pozrieť. Keď sa nad tým zamyslím, dlho som nevidel správy. Už len čítam internetové portály.






Spoločné sledovanie televízneho programu zbližuje

Príjemne strávený víkend s bohatou televíznou nádielkou v spoločnosti rodiny, aby oddych bol pre vás pravidelný rituál. Nie každodenný, ale napr. v sobotu byť spolu, rodičia aj s deti prospeje jednoznačne ich vzťahom. Fyzická blízkosť je na nezaplatenie. Oxytocín je čarovný.  TV Staníc na výber je neúrekom. Výhovorka tam nič nie je neobstojí.




Čo z toho vyplýva? aka Záver

Workoholizmus ešte nikoho šťastným nespravil. Treba poznať tú správnu mieru, aby človek vedel, kedy má vypnúť a kedy pridať na maximum. Všetko je to o kalibrácií a počúvaní vlastného tela a duše. Všetci poznáme prípady ľudí, ktorí iba pracovali do nemoty, zanedbávali pravidelné "vypnutie" a tvrdo za to zaplatili. V podobe straty rodiny, zdravia, priateľov a pozitívneho flow. 

Sledovanie zaujímavého prírodopisného filmu s rodinou a vzájomné komentovanie udalostí môže dobre poslúžiť na zblíženie medzi rodinnými príslušníkmi a prehĺbenie vedomostí a obzorov.

Televízia má bezpochyby aj svoje pozitíva, nemaľujme preto všade čerta na stenu. 

See you later.